woensdag 18 juni 2008

Azzuri ontsnappen,Nederland springlevend

De poule des doods. In de ogen van Mutu en Domenech ja, maar voor Oranje-supporters was het levendig en ook de Azzuri konden weer op staan uit de dood. In het voetbal is alles mogelijk.

Hoe kan het zijn dat de Roemenen zo weinig deden te winnen. Er was geen passie noch vernunft. Of was Nederland zo sterk. Van Persie lijkt soms wel in slow motion te spelen en de Nederlandse spelers krijgen alle tijd. Het dunkt mij dat de tegenstanders in de komende wedstrijden meer weerstand gaan bieden. Als den Ollander rustig blijft komt ie ver. Sportdwaas heeft er vertrouwen in!

Waar dacht Mutu aan toen hij de penalty moest nemen tegen Italië? Aan de volgende ronde of zijn Italiaanse werkgever die hem moet helpen zijn schuld aan de dief van Siberië af te lossen of met dure advocaten teniet te doen? Die misser was het feitelijk einde van de Roemeense missie Europees kampioen te worden. Mutu had een keer cocaine gesnoven en werd door de UEFA geschorst. Transfer naar Chelsea werd dus geen succes. Mutu wordt zwaarder gestraft dan een burger. Hij krijgt een boete, wordt tuchtrechtelijk geschorst en nu dus ook nog privaatrechtelijk aansprakelijk gesteld. Niks ‘ne bis in idem’. Pluk ze. OK Mutu is rijk en heeft een voorbeeldfunctie, maar hij wordt nu toch wel zwaar gepakt voor gedrag dat gemiddeld is voor experimenterende jongeren.

Overigen zou het het wellicht anders moeten met die penanties in reguliere speeltijd? Alle rugnummers in een pot en de 4e man trekt een gelukkige trigger-man. Er zijn minimaal 2 voordelen:

(1) een scheids kan makkelijker de zware straf uitdelen
(2) keepers kunnen er meer stoppen

Spelregelvernieuwing kan het allemaal echt leuker maken. Het verbod voor de keepers terugspeelballen op te pakken maakte het spelletje leuker bijvoorbeeld.



De Italianen werden een handje geholpen door de scheids, maar ach dat dwingen ze dan toch maar weer mooi af.

Sportdwaas doet het niet goed in zijn kantoorpoule en het valt hem zwaar het nog bij te houden.

Portugal, Spanje, Duitsland en Italië achtte ik niet sterk genoeg de kwartfinales te halen, maar zie ze bewijzen mijn ongelijk. Ik zie de Duitser en Italianen nog ver komen ook. De Polen schatte ik voor het toernooi hoog in maar Beenhakkers is toch niet geschikt als coach voor de absolute top.

Mijn prognoses voor de kwartfinales:

Portugal-Duitsland
De Portugezen worden er uit geknikkerd door onze Oosterburen.

Kroatië-Turkije
Geen probleem voor de Kroaten zich op te laden voor de strijd tegen de gehate Turken.

Nederland-Rusland
Nederland gaat door. Geen land heeft zulke goede sportfaciliteiten als Rusland dus Hiddink is bezig aan zijn laatste dagen daar. En mochten de Zweden de tegenstanders worden dan gaan die ook naar huis. Slechts de Italianen, Duitsers of Kroaten kunnen den Ollander afstoppen.

Spanje-Italië
Dit wordt een makkie voor de Italianen.

In ander nieuws:
De gedoodverfde amateurkampioen Lisse verloor de eerste wedstrijd van Hollandia thuis. Ik zie ze nog terug komen.

Ondertussen staat de LA Galaxy bovenaan in de Western Division in de USA (6 gewonnen, 4 verloren en 2 gelijk). Het inspirerend bezoekje van Edgar Davids (die de EK natuurlijk niet kan aanzien vooralsnog) zal hebben geholpen.

Geen opmerkingen: