zaterdag 28 juni 2008

Amy Winehouse en het Wilhelmus

Dat Amy Winehouse de volksliederen zal zingen voor de finale van het komende WK lijkt mij na gisteravond duidelijk. Wat een prachtige stem heeft deze lieve probleembak en wat zou het mooi zijn als Nelson zelf het nog mag meemaken. Zwaai nog maar even papa. Met een prachtige Spaanse uitvoering van It’s a hard rain en met de cliché doch immer geweldige Queen als afsluiting werd het gala voor de Zuidafrikaanse legende keurig afgesloten. Had bijna ook nog een SMSje als kameraadje gestuurd.

Wie stuurt haar de tekst van het Wilhelmus?



Het EK dat gek genoeg na de uitschakeling van de volgens velen best voetballende ploeg(en) doorging loopt naar zijn einde. In Wenen, 70 jaar na de anschluss (en 63 jaar na de Aufbruch zeg maar), zullen die Mannschaft en de Spanjaarden strijden om de bokaal.

Die Mannschaft is na vele mooie vrouwen en glimmende bolides zonder meer het beste dat voortkomt uit het moderne Duitsland. 7 WK finales waarvan er 3 werden gewonnen en nu voor de zesde keer in de EK finale. In tegenstelling tot wat veel mensen willen doen geloven bestaat het Duitse voetbal niet alleen uit geren. Onze Oosterburen hebben altijd veel creativiteit in de gelederen. Vandaag de dag Ballack, Schweinsteiger en Podolski. Vroeger Overath, Beckenbauer, Grabowski, Netzer, Schuster, Mattheus en Uwe Seeler . Gepaard aan effectiviteit zoals gepersonificeerd in Gerd “der Bomber der Nation” Muller, en vooruit dan maar laufpensum zijn ze bijna altijd kanshebber ver te komen.

Bij Spanje lijkt het dit jaar allemaal goed op orde en ze hebben een zeer goed team dat ook in tweede instantie eenvoudig en meer dan verdiend afrekenende met het elftal van Ab Fafié protegé Guus.

Ab Fafié is net als Libregts, Arie Haan, Beenhakker en Guus Hiddink (ik vergeet er vast nog meer) een produkt van de Nederlandse trainers blufschool. Ze laten zich dik betalen door Griekse, Cypriotische en Russische reders of anderzins goed in de slappe was zittende zeloten of organisaties en roepen van dag 1 af dat ze in ontwikkelingslanden zitten, tactisch nogal wat scheelt en tussen de oren mis zit bij de spelers. Met andere woorden ze dekken zich vooraf al lekker in mochten de resultaten tegenvallen.

Kijk het is eenieder toegestaan geld te verdienen en anderen teveel te laten betalen voor diensten maar wind er dan geen doekjes om.

In ander nieuws:
Bert Maalderink lijkt zelf te willen vertrekken bij de NOS. Deze voormalige Jansma ontdekking is het nog niet gelukt net als zijn meester te veranderen van een kikker in een politiek correcte prins-mediamagnaat. Bertje lijkt toe te treden tot het toenemend gilde van weinig gelezen schrijvers over sport.

Ruud Gullit doet het met zijn team LA Galaxy aardig in de States. Lisse werd als voorspeld door Sportdwaas algemeen amateurkampioen van Nederland door Hollandia uit met 3-1 te verslaan, aldus een eerder thuisnederlaag van 3-2 weg te poetsen.

De transfergeruchten nemen inmiddels al maar toe en de eerste BVO trainingen zijn gestart.

http://www.sportdwaas.blogspot.com
of
www.rbmb.tk

Geen opmerkingen: