zaterdag 14 juni 2008

Aanval beste verdediging voor Oranje

High risk high reward.

Het had voor de hand gelegen Ruud van Nistelrooij te wisselen. Maar Marco bracht meer en meer aanvallers in het veld. De voetbalgoden beloonden Oranje met een mooie overwinning.

Vander Vaart, Engelaar, Sneijder en de Jong werden overlopen door het dynamische Franse middenveld en de verdediging kwam hierdoor zwaar onder druk. Met het inbrengen van Robben voor Engelaar en van Persie voor de kilometersverslindende rechtsbuiten, rechtshalf en rechsback Kuyt wist van Basten het tij te keren door druk te creƫren. Met een fraaie pirouette zette Ruud van Nistelrooij Robben vrij die van Persie zag staan. Mooi, mooi mooi. Aanval is de beste verdediging maar je moet het wel durven en kunne.

Pas na de 3-1 kwam Bouma voor een moegestreden van der Vaart. Van Bronckhorst naar het middenveld en het slot zat nu op de deur.

De Fransen vochten voor wat ze waard waren en de 4-1 uitslag is geflatteerd maar het verdiende loon voor het kiezen voor de aanval.

De afgelopen twee wedstrijden kwam Oranje steeds snel op voorsprong. De Fransen hielden langer stand dan de Italianen maar door de wissels wist Nederland te ontsnappen aan de druk. Een voortreffelijke prestatie!


Voor meer:

http://www.sportdwaas.blogspot.com
of
http://www.rbmb.tk (forum)

Geen opmerkingen: