woensdag 23 januari 2008

'Lelijk' Oranje in goed gezelschap




Nederland mag dan langzaam wegzakken in de UEFA en FIFA ranglijsten, individuele spelers van Oranje gooien nog steeds hoge ogen. In de sportsectie van de Daily Star van 22 januari 2008 kwam ik het volgende bericht tegen.

In de top 20 van slechtst uitziende spelers, samengesteld op basis van een poll gehouden onder 2500 vrouwen door de website http://www.thepeoplesclub.com/ figureren maar liefst 3 Nederlanders. De Nederlandse lelijke eendjes zijn Ruud van Nistelrooy (nummer 10), Dirk Kuijt (11) en als hekkensluiter Erwin van de Sar op nummer 20. Teamgenoot van Edwin bij Manchester United, Wayne Rooney voert het klassement aan.


Voor Ruud is dit zo vlak voor het Carnaval een nieuwe tegenslag na de (verkeerd begrepen?)uitspraken van Cruijff. Misschien wordt hij zo boos dat hij er nog meer gaat in knallen. Boem Boem. Ed een echte family-man en Dirk de supersjorrer zullen er niet wakker van liggen dunkt mij. Bovendien bevinden ze zich in zeer goed gezelschap van Ronaldinho (2) ex-wereldkampioen en knuffelkonijn van Barca, Carlos Tevez (3) Argentijns international en Ronaldo (5) superkonijn, ex-wereldkampioen en wildplasser.

Een beetje medelijden met de moeder van de broertjes Gary en Phil Neville heb ik wel. Allebei staan ze op de lijst (of zijn het geen broers?).

Het feit dat er maar liefst 3 Oranje-internationals op de lijst staan is zonder meer een goed voorteken. Omdat Tevez, Rooney, Ronaldinho en Ronaldo niet meedoen aan het EK is het duidelijk: Nederland wordt Europees kampioen! De aanvallers worden afgeschrikt door Ed, en de verdedigers worden misselijk en naar van Ruud en Dirk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Ooijer, Matthijssen, de Cler en Robben. De Adam's Family is er niks bij.

Geen opmerkingen: