woensdag 18 mei 2011

Scoutingsrapport Excelsior en verwachting



Vanwege keelpijn heb ik gisteren op eredivisie live integraal de herhaling vab de wedstrijd Vitesse-Excelsior kunnen bekijken. Ik heb met name gelet op de jongens die komende zomer naar Feyenoord komen (terugkeren), Koolwijk en Roorda. Nelom deed niet meer (geblesseerd geschorst?).

Met een goal, een assist en een (versierde) penalty deed Fernandez het goed. Hij is ijverig, snel, heeft een goede techniek en houdt een verdediging aardig bezig. Veel beter dan Schaken technisch niet veel minder dan Biseswar en pikt meer goaltjes mee. In mijn optiek kan hij als diepste spits er bij Feyenoord1 zeker zoveel in knallen als Luc Castaignos dit jaar. Is dus een goede aanvulling voor de selectie.

Jordy Clasie, met afschuwelijke hanekam, heeft een beetje het postuur van Wim Jansen en zijn speelstijl doet ook aan hem denken. Veel controle, balafpakken en uitstekende passing en traptechniek. Fysiek de mindere van Fer maar dat is dan ook alles. Slimme voetballer.

Ramsteijn. In mijn optiek de aangewezen man om naast de Vrij in het centrum te spelen als alternatief voor Bruno Martins Indi. Rustig, sterk, fit en gezegend met goede techniek. De naam maakt hem nu al tot publiekslieveling. Kan ook als back uit de voeten.

Koolwijk die met Pastoors mee naar NEC gaat heeft geweldige, techniek en overzicht maar zijn handelingssnelheid is net iets te traag voor de absolute top denk ik.

Roorda is een bijzondere speler. Hij heeft goede techniek, overzicht, diepgang en een uitstekend schot. Lijkt delen van de wedstrijd afwezig, net als us Abe, maar als het gaspedaal ingedrukt wordt dan gebeurt er wel iets. Zou de moeite waard zijn deze speler aan te trekken.

De verwachting

Met Fernandez heeft Feyenoord een speler aangetrokken die Luc Castaignos kan vervangen tot een jongen als Achbar klaar is voor het eerste en die ook op de vleugels uit de voeten kan. Met Clasie en Ramsteijn kun je het vertrek van Vlaar en Fer opvangen daarnaast is het zo dat qua karakter deze jongens sterker lijken. Het is goed als Feyenoord probeert Roorda aan te trekken. Als Wijnaldum dan niet bijtekent heb je meteen een goede vervanger, op papier dan. Want Roorda is natuurlijk wel een Fries met gebruiksaanwijzing en als de druk toeneemt weet je het niet met deze vogel zal gaan bij Feyenoord. Omdat hij Clasie, Fernandez, Nelom en Ramsteijn al kent zou het kunnen lukken.

Zoals het plaatje er op dit moment uitziet zal Feyenoord volgend jaar weer hard moeten knokken om in het linkerrijtje te komen tenzij de talenten echt volwassen genoeg blijken om wekelijks goed te presteren. Als Cissé, Tomasson en Fernandez de verdediger zich ook melden kan het allemaal wat makkelijker worden. Vanuit de A en B jeugd kloppen ook weer talenten aan de deur.

Been heeft ook komend jaar de beschikking over veel talent. Daarmee zal hij contractverlenging voor zichzelf moeten afdwingen.

www.sportdwaas.blogspot.com

Geen opmerkingen: