dinsdag 24 mei 2011

Onze jongens bij Excelsior en meer



Inmiddels heb ik 3 wedstrijden van Excelsior achter elkaar gezien en kan de spelers inmiddels aardig beoordelen. Na de soevereine vertoning in Arnhem was het in de eerste twee playoffwedstrijden niet makkelijk voor de Woudesteiners.

In tegenstelling tot de reguliere competitie wordt Excelsior als favoriet geacht het spel te maken. In de tegenstoot bleek het team zeer kwetsbaar in Den Bosch. Met Clasie, Koolwijk en Roorda stond er een middenveld dat op techniek Den Bosch de baas was maar zich fysiek liet aftroeven. Zowel Clasie als Koolwijk werden gewisseld en Ramsteijn schoof van de achterste linie naar het middenveld.

Deze powerplay werkte (hulde aan Pastoors) en in 2 minuten werd een 3-1 achterstand weggewerkt door Vincken (assists Fernandez).

Over 2 wedstrijden genomen waren de Rotterdammers heer en meester maar als de Jupiler ploegen de beuk erin gooien krijgen ze het lastig. Op papier acht ik ze in staat Helmond Sport af te troeven maar als die alles of niks spelen wordt het knap lastig.

Alex Pastoors die Excelsior vorig jaar via de playoffs de Eredivisie binnenloodste weet zijn team echter mentaal, conditioneel en tactisch optimaal het veld in te krijgen. Zijn wisselbeleid is ook prima geweest in de drie wedstrijden.

Laten we nog eens kijken naar de spelers die naar Feyenoord komen en naar wat anderen die daar rondlopen.

Nelom: Deed niet mee tegen Excelsior maar was niet slecht tegen Den Bosch. Via zijn kant kwam het gevaar niet. Hij is snel, heeft een goede pass, verre ingooi en op de techniek is weinig aan te merken. Werkt hard. Is misschien wat voorzichtig tegen de 16 van de tegenstander aan.

Clasie: Zat niet in het playoff ritme, passes kwamen niet aan en werd terecht gewisseld. Verwacht hem in de Helmond Sport serie wel weer in actie te zien.

Ramsteijn: Begon bij Den Bosch uit als centrale verdediger. Nam de plaats van Clasie in op het middenveld na diens wissel. Een krachtige speler, overal in het centrum te vinden. Zou nog wat meer van hem willen zien maar lijkt rijp voor een stap omhoog.

Fernandez: heeft vanwege Bergkamp een vrije rol bij Excelsior. Met twee zeer belangrijke assists in de uitwedstrijd en zijn voor mij onverwachte kwaliteiten in de kleine ruimte is hij voor mij de grootste verrassing. Prima voetballer.



GA Roorda: Als Feyenoord Roorda zou kunnen losweken bij Heerenveen zouden ze dat misschien moeten doen. Let wel hij heeft meerdere zware blessures achter de rug dus een risico is aanwezig. Het is een speler met een goed schot, gave techniek en uitstekende werklust. Conditioneel zit hij er door heen (na terugkeer van die zware blessure) en hij probeert misschien wat teveel te forceren maar het is een goede voetballer. Belangrijk is dat hij zich thuis voelt in Rotterdam en bij het jonge team.

Nieveld: Staat nog steeds onder contract bij Feyenoord en ze willen dat verlengen maar hem nog verder laten rijpen bij Excelsior of een andere club. Nog een jaartje eredivisie en Feyenoord heeft er een betrouwbare spil stopper bij.

Bergkamp: Doet in zijn stijl een beetje denken aan Demouge. Als Feyenoord nog een breekijzer zoekt vind ik dit wel een geschikte jongen. Beter dan Sorensen bijvoorbeeld.

Bovenberg: Prima rechtsback die ook nog regelmatig scoort. Geweldige instelling.

Pellatz: Goede keeper

www.sportdwaas.blogspot.com

Geen opmerkingen: