zondag 14 augustus 2011

Het spel rond Fer..




Leroy heeft de aanbieding van Feyenoord niet eens bekeken. Het gaat hem niet om geld maar om sportieve verbetering. Hij kon dat zeggen omdat er concrete belangstelling van Twente is.

Het legioen, althans een deel daarvan de stoottroepen zullen we maar zeggen, reageert furieus.



Sindsdien is er veel veranderd. Been is weggestemd als trainer en wordt nu analist. Vriendje Wijnaldum heeft het niet makkelijk bij een stroef draaiend PSV en Twente is nog niet gekwalificeerd voor de CL.

De technische staf bij Feyenoord bestaat nu louter uit winnaars en de Technisch Directeur geeft geen krimp bij elk bod beneden de € 5 miljoen. Van Geel stelt dat met de verkoop van Castaignos en Wijnaldum veel kwaliteit is ingeleverd en dat de selectie sportief op peil moet blijven. Been en Beenhakker vertelden spelers dat ze te duur waren qua salaris en dat ze dus mochten vertrekken. Er werd niet gekeken naar de kwaliteit van de spelers.

Terug naar Fer. Hij heeft zijn slaapmomentjes, struikelt af en toe over zijn eigen benen maar het is een goede gast. Het zou voor zijn ontwikkeling goed zijn een stapje hogerop en ik denk dat Twente nu een betere optie is dan PSV maar met de komst van R. Koeman geassisteerd door JP van Gastel en van Bronckhorst is het sportieve klimaat bij Feyenoord verbeterd.

Dat Fer een leuke vent is bleek na de wedstrijd tegen Excelsior. Toen de interviewer zei dat zijn prijs na zo'n wedstrijd alleen maar omhoog zou gaan zei hij: "dat moet toch ook".
Kortom Feyenoord-supporters hoeven deze jongen geen narigheid na te dragen, hij zet zich voorbeeldig in.

Sportdwaas is de mening toegedaan dat iedereen vervangbaar is. Dus ook Fer. Lex Immers zou dat kunnen zijn en intern verdienen Ishoufi, van Haaren en Mokotjo een kans. Ook lopen er verschillende grote talenten rond in A en B jeugd die zo kunnen worden toegevoegd aan de Feyenoord1 selectie. Met Fer verlies je dynamiek maar ook slaapmomentjes, gestruikel en zelfoverschatting op verkeerde momenten.

Twente heeft inmiddels een verhoogd bod neergelegd bij Feyenoord. Maar ik zeg er zullen geen zaken gedaan worden dan vlak voor het verstrijken van de transferdeadline op 31 augustus.


Als Twente zich niet plaats voor de CL groepsfase zie ik de deal naar Twente niet doorgaan tenzij Feyenoord de komende wedstrijden afglijdt naar een bedenkelijk niveau.

Waar van Geel op hoopt is dat er serieuze interesse komt vanuit het buitenland die ook Fer kan behagen. Dan moeten we dus denken aan de Engelse, Spaanse of Italiaanse top. Het zou zo maar kunnen gebeuren. Een prijs van 6 tot 8 miljoen is voor dergelijke clubs geen punt en dat weet Munsterman ook. Als hij de deal niet rond krijgt voor augustus is het onwaarschijnlijk dat Fer ooit in de Grolschveste in een Twenteshirt te bewonderen zal zijn. Wat de waarde van Fer verder verhoogt is zijn goede spel en het feit dat hij niet in actie is gekomen in de EL en CL. Dit laatste betekent dat hij direct inzetbaar is in de Europese competities. In de EU heeft onze grote stapper en rapper ook geen problemen aan de slag te komen. Kortom het feit dat van Geel de poot stijf houdt is begrijpelijk, slim en verstandig.

Fer mag dan wel een aflopend contract hebben van Geel weet ook dat in de winterstop zijn marktwaarde nog steeds boven de 2.5 tot 3 miljoen zal liggen (zie Affelay en Emanuelsson).
Als Feyenoord met Fer tegen de winter een goed plek op de ranglijst heeft zal dat de lange Rotterdammer zeker aan het twijfelen brengen en zou een contractverlenging met gelimiteerde transfersom (zeg tussen de 8-10 miljoen) tot de mogelijkheden behoren want uiteindelijk kijken de clubs naar de geleverde prestaties.

Als Fer lang geblesseerd raakt zal dat de 2e lange blessure in een jaar zijn. Dat is dus zowel een risico voor Feyenoord als voor Fer zelf maar ook voor een club die Fer in augustus zou oppikken.

Eigenlijk zit van Geel in een luxepositie. Hij mag verkopen maar hoeft dat vanuit een sportief oogpunt niet. Fer begrijpt dat goed spel en inzet de kans op een transfer uiteindelijk alleen maar vergroot. Adriaanse heeft nu eindelijk Fer op de radar en dat is gunstig voor de prijs.

Leven met van Geel is er in ieder geval spannender op geworden.


www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Geen opmerkingen: