zaterdag 30 juli 2011

Nooit meer slapen. Een snelle prognose

Als het transfervenster sluit 31 augustus weten we meer. Er zitten dan enkele competitiewedstrijden net als voorrondes van de internationale toernooien. Paniek en pleuris zal hier en daar plaats maken voor ongebreideld optimisme en omgekeerd.

Wie gaat genieten van zijn slaapmomentjes of is hij wakker geschud door die maffe supporter?



Met Snip en Snap Beenhakkers en Been op een plaats waar ze horen kan Feyenoord de sportieve weg omhoog vinden. Slaapmomentjes zijn uit den boze bij resultaattrainers R. Koeman en van Gastel. Feyenoord's selectie is breed en getalenteerd en ongeacht de eerste wedstrijden zal er wel weer een potje worden gevonden nieuw bloed aan te trekken. Gelukkig gaat van Geel voorzichtig te werk. Feyenoord kan misschien positief verrassen dit jaar met een plek bij de eerste 3. Alles daaronder lijkt sowieso haalbaar.

Ajax en Twente zijn op papier de sterkste teams, PSV en AZ volgen op enige afstand. Onderin gaan RKC, VVV, Excelsior en de Graafschap het heel moeilijk krijgen.

Hier mijn prognose voor de eindstand:

1. Ajax. Nog geen vertrekkers en met Theo Janssen een goede spelverdeler erbij. Maar wel een domme overtreding in de JCschaal.
2. FC Twente. Co weet wel raad met talent.
3. PSV. In mijn optiek win je de oorlog niet met Wijnaldum, Strootman en Mertens.
4. AZ. Maarten Martens blijft onder de radar vliegen van de grote clubs...
5. Feyenoord. Het kan en het moet. Als ze goed starten en thuis alles winnen kunnen ze nog wel een paar plaatsjes stijgen. En Roorda komt.
6. FC Groningen. Van de subtop het minst verzwakt
7. Heerenveen. Jans krijgt het aan de praat.
8. Heracles. Kunstgraseffect en uitstekende selectie.
9. Roda JC. Verwacht een terugval.

ADOrecept voor winst:


10. FC Utrecht. Na de winterstop gaan de Zweden draaien.
11. ADO Den Haag. Dat was een goede oplawaai van de Cyprioten.
12. NAC. J. van As doet het goed met weinig.
13. NEC. Nog geen Pastoor effect.
14. Vitesse. Blijft een zooitje ook met van den Brom.
15. Excelsior. Na de winterstop staarten omhoog.
16. De Graafschap. Sterk verzwakt.
17. VVV. Behoud via playoffs
18. RKC. Als eerste erin als eerste eruit.

Recept voor winst:

Knakworsten en bier

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen: www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl, www.lostpinio.blogspot.com

@sportdwaas

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig (maar hou het vanaf nu in de gaten). Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse (politie-)troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!
Nijhuis naar de Jupiler League!

Geen opmerkingen: