zondag 31 juli 2011

Immers het is Feyenoord

Als de wedstrijd tegen Malaga 1 ding heeft duidelijk gemaakt is het wel dat Feyenoord een spirituele leider op het veld mist. Vlaar probeert het maar laat te veel steekjes vallen achterin, El Ahmadi wil het maar het geloof zit dwars en de aankomende Ramadan zal de Saankanter Koeman aangrijpen hem weer naar de tribune te verwijzen. Fer wil weg en Clasie is nog niet 90 minuten in staat te buffelen. Ramsteijn is een toekomstige ster centraal achterin en kan ook uit de voeten als controlerende middenvelder. Als linksback is hij in principe niet geschikt maar hij doet het zonder mopperen.

Feyenoord had het geluk in de winterstop de energieke en niet door enige schroom gehinderde Japanner Ryo te verwelkomen. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk, playoffs voor promotiedegradatie werden ontlopen en er was hoop op meer. Die spirit ontbreekt nu in het team.

Van Geel zag na de vertoning in Veendam wel in dat er op dat gebied iets moet gebeuren. Lef en durf gecombineerd met kunde.

Immers, Lex. Hagenees.

Van mij mag het.

Eind augustus zal veel duidelijk zijn in de Kuip. De volgende spelers moeten hun stinkende best gaan doen om zelfs maar bij de wedstrijdselectie te blijven:

Cissé, speelt op klompen
El Ahmadi, veel te wisselvallig
Schaken, wisselspeler op zijn best
Mulder, dood vogeltje op doel met af en toe een wereldredding. Krijgt teveel maffe doelpunten tegen
Darley, als ie een kans krijgt grijpt ie hem niet
van Haaren, naar de kapper
Auassar, vanwege blessures aanhouden
Mokotjo, heeft heimwee?
Swerts, verhouding met Koeman?
Dani Fernandez, niet wedstrijdfit
Schenkeveld, niet westrijdfit
Cabral, staartje eraf en het zal beter gaan.

Van Gastel moet in staat worden geacht enkele ex-pupillen naar een hoger niveau te tillen en Koeman kan zonder pardon de broekies op de bank zetten.

Toch zag ik tegen Malaga ook heel wat goede dingen en met wat mazzel een Immers of Ryo kan het een heel mooi jaar worden.

Geen opmerkingen: