zondag 24 juli 2011

Het misverstand rond Been en de zegen van boven.

Het is een misverstand dat Been is vertrokken omdat de spelers geen vertrouwen meer in hem hadden. Mario had geen vertrouwen in zijn spelersgroep. Dat is de reden van de stemming en het vertrek van de volksheld.

Been en Beenhakker waren het afgelopen jaar te druk bezig met hun Feyenoord-hart. Een organisatie op het veld en daarbuiten neerzetten was aan de heren niet besteed. Terloops werden de jeugd-internationals, ex-internationals en Marokkaanse internationals afgedaan als niet geschikt of te duur voor Feyenoord.

Met wat knip en plakwerk in de winterpauze, het mazzeltje Ryo en Meeuwis geploeter op het middenveld werden promotie/degradatie wedstrijden ontlopen. Echter, de kans om het seizoen met een paar winnende wedstrijden af te sluiten en zodoende een kans op EL te houden liet het team en de trainer aan zich voorbijgaan. Het was toen al duidelijk dat de meeste spelers de pest aan hun baas hadden.

Dit is fataal.

Met een paar flauwe grapjes van Mario op de eerste training werd het bij de meeste jongens al 'zum kotzen'. De trainersstaf was verrast door de stemming. Ik niet. Dat Mario verrast was en zo snel vertrokken was zegt veel over zijn gebrek aan inzicht en weerbaarheid. Excelsior uit vorig jaar daar is hij het kwijtgeraakt.

Grote opluchting.

Onder Mario Been heeft Feyenoord 3 of 4 aardige wedstrijden laten zien. Het van talent en goede wil bulkende team kwam wekelijks ongeïnspireerd het veld in. Met name de half 1 wedstrijden begonnen dramatisch. En als eerder gezegd toen Mario zich na de winterstop al weer op de borst begon te slaan na een paar mazzeltjes en zijn rentree als analist maakte bij de NOS zakte het geheel als een plumpudding in elkaar.



Met J.P. van Gastel, Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst gaat er een andere wind door de Kuip waaien. Van Gastel is, om het op zijn Engels uit te drukken, de 'heir apparent'. Voor Ronald Koeman is het een mogelijkheid voor eerherstel na uitglijers bij Valencia (toch ook de Copa del Rey gepakt) en AZ (Brandts moest voor het krijgen van de positie van TD bij PSV nog afrekenen met appiehappie.

Waar Been toch uiteindelijk meer vorm dan inhoud bleek te hebben, is dit bij JP en R. Koeman omgekeerd. Winnen mag geen toeval meer zijn.



Daarbij komt dat beiden niets te verliezen hebben omdat alle kenners ervan overtuigd zijn dat Feyenoord veel moeite zal hebben het linkerrijtje te halen. Zelf ben ik na het vertrek van Been optimistischer.

Ajax en Twente zijn op papier beter. Maar met Strootman, Mertens en Wijnaldum wint PSV geen oorlog.

Als Koeman en van Gastel de Kuip weer tot een onneembare vesting weten te bouwen kan Feyenoord de 3e plek pakken. Let op mijn woorden.




www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Geen opmerkingen: