zaterdag 28 juni 2014

Eigen jeugd eerst loont. Feyenoord hoe nu verder..



Worden juli en augustus voor Feyenoord de geldmaanden? Het ziet er wel naar uit. Het vertrek van Pelle, Bruno Martins Indi, de Vrij en Janmaat is onontkoombaar. Clasie, Kongolo, Schaken, Goossens, Lamprou en anderen kunnen nog volgen.

Aan de inkoopkant heeft de grootmacht uit Rotterdam-Zuid zich rustig gehouden. Slechts Hahn kwam transfervrij over van FC Dordrecht om de concurrentie slag om eerste doelman te worden met de te flegmatieke Mulder aan te gaan. Verder wacht van Geel nog even de verkopen af. Guidetti als opvolger van Pelle tegen een redelijke prijs lijkt 'win win' voor alle partijen vooropgesteld dat hij door de medische keuring komt.

Aan Fred Rutten, die al in maart werd benoemd als opvolger van R. Koeman, de schone taak Feyenoord nog een stap verder te helpen. De trainingen zijn weer begonnen en als we er vanuit gaan dat de Oranjespelers allemaal vertrekken is dit mijns inziens de basiself waarmee Rutten de Champions League voorronden ingaat (Guidetti verwacht ik niet voor eind augustus):

Doel: Erwin Mulder. Vooralsnog denk ik dat Hahn Mulder niet uit de basis zal verdringen. Maar ik kan er naast zitten.
Rechtsback: Lopes Cabral
Centrumverdedigers: Mathijsen, van Beek
Linksback: Nelom
Rechtermiddenvelder: Vormer
Centrale middenvelder: Immers
Linkermiddenvelder: Vilhena
Rechtsbuiten: Manu
Centrumspits: Tevrede
Linksbuiten: Boetius

Spelers die op de deur kloppen voor een basisplaats zijn Dammers en Karsdorp uit de A1, Sleegers uit jong Feyenoord, Verhoek (verwacht een wederopstanding van hem) en de teruggekeerde spelers uit verhuur Steenvoorden en Woudenberg.

Dammers, topscorer van de A1

Niemand is onvervangbaar en met de (eventuele) vertrekkers lukte het ook niet om kwalificatie Europees voetbal af te dwingen. Met een beetje geluk zou het zomaar wel kunnen lukken.

Als door mij reeds eerder gezegd het continue inbrengen van eigen jeugd is zeer lonend. Talenten van buiten slechts halen transfervrij of tegen een goede prijs. Hoe minder aankopen er uit de helikopter stappen hoe beter het beleid is.




www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Geen opmerkingen: