maandag 31 maart 2014

Het geheime wapen.

Natuurlijk verdient Lex Immers een kans in Oranje. Van der Vaart kan niet langer mee dan 70 minuten, bij Sneijder is het beste er vanaf en Nigel de Jong is alleen maar hard en maakte zijn laatste doelpunt nu al weer jaren geleden. Lex gaat van 16 naar 16 en heeft internationaal dan nog het voordeel dat geen hond hem kent.

Bij Studio Voetbal nam niemand het voor Lex op,  en zonder twijfel zal VItv het idee ook wegwuiven. Maar juist dat lijkt een uitgelezen kans voor onze Lex selectie af te dwingen. Louis weet dat het geheime wapen in Rotterdam Zuid speelt en zal hem uiteindelijk gewoon gaan selecteren.

Brengt ons bij de midweekse inhaalwedstrijden die ik vanwege mijn matige voorspellingen inzake speelronde 30 in behandeling zal nemen. Meer dan ooit waren mijn tips ingegeven door de laatste hoop op een eventueel kampioenschap van het geliefde Feyenoord. Helaas mocht het niet zo zijn maar toch deden de Kuipbewoners goede zaken. De laatste 3 wedstrijden werden overtuigend gewonnen maar het resterend uitprogramma is niet eenvoudig, te beginnen met Heracles.
Om de beste baan te kunnen bemachtigen na het WK zal Koeman alles op alles zetten om 15 uit 5 te halen.

Voor wat betreft de titel lijken de kaarten geschud en met winst in Waalwijk zullen de Arenabewoners het komend weekeinde ontspannen naar Arnhem afreizen waar inmiddels Vitesse geïmplodeerd is.


RKC Waalwijk - Ajax 2-2
RKC speelt goed voetbal en is defensief niet slecht. Een gelijkspel is haalbaar voor de mannen van de oudste Koeman want de overwinning van Ajax op Twente was geflatteerd.

FC Twente - ADO Den Haag 3-1
Twente had goede kansen in Amsterdam maar deed er niks mee.

Go Ahead Eagles - NAC Breda 2-1
De Eagles gaven Feyenoord af en toe goed partij en zijn in de Adelaarshorst gevaarlijk. De verliezer blijft of geraakt in de gevarenzone.

FC Utrecht -SC Cambuur 2-2
Utrecht heeft winst bikkelhard nodig maar dat biedt de ruimte voor Lukoki, Ritzmaier en Manu.

Heracles Almelo - Feyenoord 2-5
Het goede nieuws voor de Rotterdammers is dat Heracles nog niet helemaal veilig is en niet achterover kan leunen, het slechte dat Bryan Linssen in de vijandelijke kleur speelt. Feyenoord lijkt zonder Pellè als Manunited zonder van Persie. Er wordt eindelijk gewoon gewonnen zonder mankeren. Na 3 overwinningen bulkt Feyenoord van het zelfvertrouwen en dat zal ze over de streep trekken.

Ontkurk bij de samenvattingen om halfelf maar een goede cognac of een witte port, met een oudhollands stukje leverworst.

Disclaimer:
Sportdwaas is linksbenig en gescheiden en vindt Bas Nijhuis een ongelooflijke flapdrol  en moet onmiddelijk worden teruggezet naar de 3e klasse KNVB Zuid-Oost. Over Guusebujuuk wil ik het niet eens hebben.

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Geen opmerkingen: