zondag 27 februari 2011

Feyenoord eindelijk ook op het veld in de lift.

Het hing weliswaar sinds Twente uit in de lucht maar de 5-1 overwinning op FC Groningen was indrukwekkend. De uitslag was niet geflatteerd en Feyenoord had nog wel zes doelpunten kunnen maken. Zelfs een slaapmomentje van Swerts kon de ploeg niet uit kadans brengen.



De invloed van de Japanner Ryo is ongekend. Wat een mazzel dat ie bij Feyenoord gestald kon worden. Met dank aan S. Brard, Tony Adams en Shinji Ono. Ook voor de financiƫen van Eredivisie Live. Ryo heeft hetzelfde soort gedrevenheid als Luis Suarez maar dan zonder de donkere kant. Zijn onbevangenheid, doelgerichtheid, snelheid en techniek geeft Feyenoord vleugels. Ook is het zo dat hij de rest naar een hoger niveau tilt.

Meeuwis die allicht voetballend geen ster is zorgt er met zijn harde werklust wel voor dat het middenveld niet wordt overlopen. Waar El Ahmadi regelmatig zijn handen in de zij zette en niet altijd het uiterste leek te geven blijft Meeuwis arbeid verrichten die ruimte biedt aan de technische spelers. Swerts is ondanks zijn foutjes een capabele rechtsback die het mogelijk maakt dat de Vrij naar het centrum doorschuift en Leerdam op het middenveld ingezet kan worden. Leerdam is misschien in aanleg minder dan Fer maar omdat hij zichzelf meer ondergeschikt maakt aan het teambelang op dit moment een versterking op het middenveld. Mokotjo, Fer, van Haaren en Bruins zijn capabele vervangers die de basisspelers scherp houden.



Castaignos is niet altijd even gelukkig in zijn acties maar dreigend genoeg om het centrum van elke verdediging klaar wakker te houden. Ryo en Luc zorgen ervoor dat de verdedigers van de tegenpartij niet zo maar inschuiven. Biseswar is ook in goede vorm en nu Wijnaldum niet bij elk balbezit een actie hoeft te maken kan ook hij beter uit de verf komen. Wijnaldum heeft veel in zijn mars maar heeft wel steun nodig.

Internazionale heeft met Castaignos een goede koop gedaan (en Feyenoord een goede verkoop) maar of het een nieuw Faas Wilkes wordt moeten we afwachten.

De nieuwe TD van Geel kan alleen glimlachend toezien hoe de waarde van de selectie vandaag gestegen is. Met een paar gerichte aan- en (ook) verkopen kan Feyenoord sneller aan de top terug zijn dan gedacht als Ryo nog een jaar kan blijven
worden ze kampioen.

Met de verhuur van El Ahmadi kwam er ruimte in de winterstop om de selectie te verbreden en de concurrentie daarin te vergroten. Been die er dit seizoen in mijn ogen niet veel van bakte moet worden nagegeven dat hij de juiste omzettingen in het team heeft gemaakt zodat het niveau inderdaad is gestegen, maar de ontwikkeling van Ryo is een lot uit de loterij. Het is geestig dat Been's (en dat van anderen) eigen toekomst nu in handen ligt van een Japanse scholier.

Na de overwinning van vandaag moet de trots van Zuid in staat worden geacht promotie-degradatie wedstrijden te ontlopen. Het linkerrijtje is alleen dan haalbaar als alle negen volgende wedstrijden winnend worden afgesloten.

En waarom zou dat niet kunnen?

Geen opmerkingen: