zondag 25 juli 2010

Dan moet het maar in Rio gebeuren. Brand in Mokum, Feyenoord en meer.

Het rommelt in de hoofdstad en als het zo doorgaat blijven de huldigingen er beperkt tot het nationale elftal dat net naast de hoofdprijzen blijft grijpen.

Het zat me eigenlijk ook niet echt lekker dat ´luie´ Bert dat zou lukken wat de grote Happel en de slimme Michels niet voor elkaar kregen en wat Rensenbrink, Cruijff, van Hanegem, Jansen en Bergkamp en anderen niet gegund was. Het heeft me niet verbaasd dat ze zo ver kwamen en het was jammer dat Bert in de finale de zoutzak was zoals we hem van Feyenoord en Dortmund kennen. Even goed waren de Spanjaarden een beter team ondanks de Kuijt preken die het vaderland anders moesten doen geloven. Kuijt heeft anders dan bij Utrecht nooit ergens een prijs gewonnen. Is er soms dichtbij maar loopt dan weer net in de baan van een schot of zo. Hotseknotse Kuijt is geen Oranjemateriaal op de linkerflank. Van Persie had zich als spits het elftal in gepraat maar kon geen potje breken. Jammer dan moet het over 4 jaar maar in Rio gebeuren.

Na 5 wedstrijden WK waarvan 5 helften slecht dacht Ajax 20 miljoen te kunnen vangen voor Gregory v-d Wiel. Zo dom is Bayern niet. Dus die speelt gewoon in Amsterdam dit jaar. v/d Boog´s acties doen een beetje denken aan de stuntelaars bij Feyenoord die toen Villareal 1 mio bood voor Timmer er 1.1 voor wilde hebben en toen ging het feest voor Henk T. en Feyenoord niet door.

Zo zal Ajax nog spijt krijgen Jol te houden.

Terug naar Feyenoord. Het is mij 1 groot vraagteken wat de opstelling tegen FC Utrecht zal zijn maar duidelijk is dat de verjonging door wordt gezet. Auassar, Schaken, Smolov en Lumb (bij voorbaat beter dan de Cler) zijn in ieder geval qua naam aanwinsten en verbreden de selectie. Bruins lijkt vroeg in vorm en wie weet dat hij dit jaar echt doorbreekt.

Mijn tip voor het komend seizoen is een verdienstelijke 2e plaats voor die van Zuid net achter PSV.

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!

Geen opmerkingen: