donderdag 14 januari 2010

Feyenoord, hoe staan ze er voor?

Hoe staat Feyenoord ervoor?

Laten we eens beginnen met een korte analyse van de huidige selectie naar aanleiding van de eerste seizoenshelft en oefencampagne.

Doel:

Van Dijk lijkt de 1e keus te worden (zie beneden).
Darley heeft het redelijk gedaan maar is ongelukkig met blessures en zal zijn best moeten doen zijn basisplaats terug te winnen.
Mulder mag niet terug naar Excelsior (zie boven)

Rechtsback
Met de blessures van Leerdam (die ook als middenvelder goed uit de voeten kan) moet Feyenoord een beroep doen op jongelingen Schenkeveld en de Vrij. De eerste lijkt ook wat blessuregevoelig maar Fernandez is op de weg terug en Leerdam is eind februari ook weer van de partij. Moet lukken.

Centrale verdedigers.
Met Vlaar en Bahia is de boel in het centrum solide dichtgetimmerd. Hofland, de Vrij zijn redelijke alternatieven. De gehuurde Ignatovich verhuren lijkt toch wat overhaast. Sta niet gek te kijken als Inter Milan aanklopt voor Vlaar. Nieveld kan teruggeroepen worden van Excelsior en de Vrij is ook in te zetten centraal.

Linksback
van Bronckhorst moet de klus kunnen klaren na een mooie rustige winterstop. De Cler is een redelijke vervanger maar hopelijk loopt er in de jeugd nog wat rond.

Middenvelders
Met Fer, El Ahmadi, de Guzman, Babovic,Bruins (ook hij) en Landzaat is er voldoende kwanti- en kwaliteit voorhanden om sterke en zwakke tegenstanders af te troeven op het middenveld. Ook voor Fer kan voor eind januari zomaar een club verschijnen. Landzaat maakt zijn reputatie eindelijk waar.

Aanvallers
Wijnaldum, Makaay, Cisse, Slory, Biseswar, Tomasson en Castaignos geven Been voldoende mogelijkheden wekelijks tegenstanders voor het blok te zetten.

Coaching:
Been is niet alleen trainer maar ook Feyenoord-supporter die wil dat elke wedstrijd wordt gewonnen. Feyenoord stapt onder zijn leiding wekelijks geconcentreerd en gemotiveerd het veld in. Het is nog niet allemaal even mooi maar dat komt vanzelf. Ze stappen het veld in om te winnen en slechts tegen Sparta, Ajax en PSV liep het mis.

Management:
Technisch en algemeen management zijn met Beenhakker en Gudde in goede handen. Waarom O. Jacobs er nog steeds zit is mij een raadsel maar het is misschien beter dat hij zijn eigen puin ruimt.

Feyenoord forever en op naar de C-singel!


www.sportdwaas.blogspot.com

Geen opmerkingen: