maandag 25 januari 2010

Een hakkie hier een hakkie daar

Je zag het aankomen. Nadat Feyenoord gelukkig op voorsprong was gekomen in de Koel sloeg de overmoed toe.

Karim zette het in en verdomd met het bananenschot van Wijnaldum dat net naast ging had men nog bijna succes met dat gehak. Helaas het liep anders.

Een voorzet van rechts, van Dijk dacht aan alles behalve de bal pakken, en de even lullige als verdiende gelijkmaker voor VVV.

In plaats van de beker met PSV en daaropvolgende klassieker met Ajax in te gaan met veel vertrouwen resteren er na het gelijke spel weer veel vraagtekens omtrent de werkelijke kracht van Feyenoord 1. Zelf dachten ze waarschijnlijk, na een goede oefencampagne en 1e seizoenshelft dat ze er al waren.

Been die toch een veredeld catenacchio predikt voor Feyenoord slaagt er nog niet in deze zwakheden uit te bannen. Het goede nieuws is dat na vorige zeperds tegen Sparta en Ajax een goede reeks van wedstrijden werd ingezet. Lichtpunten gisteren waren de Vrij en Vlaar. Maar opbouw van uit het middenveld verloopt nog altijd te traag en zonder risico. Wie weet was het de verdienste van VVV maar na de 1-0 voorsprong had de winst koste wat kost over de streep getrikken moeten worden.

Ik had 12 zekere verliespunten gerekend de laatste 16 wedstrijden. De 2 van afglopen zondag zaten er niet bij dus winst tegen Ajax aanstaande zondag is nu een absoluut vereiste. Tegen PSV kan een 1e poging worden gedaan het geschonden vertrouwen op te poetsen.

Het is te hopen voor Been dat Tomasson de komende wedstrijden de boel 90 minuten kan aanjagen anders is het weer een tussenjaar aan het worden.

Geen opmerkingen: