maandag 18 augustus 2008

Met losse veters langs PSV?

Toen Yuri Gagarin na zijn geslaagde ruimtevlucht aankwam in Moskou liep hij onder luid gejuich van de aanwezigen naar het ontvangstcomité. Met losse veters net zoals die Jamaicaan, die vanuit de verte een beetje oogt als Leroy Fer, op de 100 meter in Peking.

Voor Foppe en zijn elftal zijn de spelen voorbij. "God had het hem niet gejond". Messi had geen slechte dag en het vizier van Babel en Drenthe stond niet op scherp. Gaat Foppe nog 4 jaar door of wordt hij na de winterstop als de verlosser aangesteld bij Harrenfaen fjutbalcjup? De Belgen zijn wel door na de halve finale. Met de wederopstanding van Standard lijken nu ook de Rode Duivels terug te komen. Mooi zo.

In Nederland slepen de oefencampagnes zich voort en bij Ajax lijkt de paniek nu al toe te slaan na verlies bij Murcia uit de segunda division. Feyenoord is op de weg terug na een knappe nul in Turkije onder Europacup omstandigheden en bij PSV is de 110% anti-Ajax campagne in gang gezet op de open dag.

De oefencampagne duurt zo lang dat zelfs supporters zich gaan opwinden over de behaalde resultaten en het vertoonde spel tijdens nietszeggende toernooien en wordt er geroepen om versterkingen (lees aankopen).

Sportdwaas is van mening dat alle Nederlandse clubs er verstandig aan zouden doen hun eigen jeugd te laten doorstromen in plaats van jaarlijks de fans te trakteren op aankopen die zelden renderen. Feyenoord’s huidige A1, B1 en C1 zijn sterk en naar ik heb begrepen mag de E1 van Ajax er ook wezen. Als je nu elk jaar 3 spelers van de A1 laat doorstromen en eventueel eens in de 2 jaar de selectie met een echte topper in wording (iemand als Defour) of routinier (van Bronckhorst/Cocu) aanvult ga je vanzelf geld verdienen als BVO. Bijkomend voordeel is dat de jongens elkaar kennen uit de jeugd en samenspel beter zal zijn.

Feyenoord heeft in mijn ogen dit jaar beter gehandeld op de transfermarkt dan vorig jaar maar heeft nu de pech dat El Ahmadi een liesblessure heeft. Makaay, Hofland en Landzaat zullen dit jaar meer moeten brengen dan vorig jaar en Lee is al afgeschreven..

Ik verwacht dat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gewonnen gaat worden door Feyenoord met losse veters. Uitslag 4-2 voor Feyenoord 1 met twee doelpunten van Fer.


www.sportdwaas.blogspot.com
www.rbmb.tk

Geen opmerkingen: