woensdag 20 augustus 2008

Als reeds eerder aangestipt in mijn columns werkt de lange oefencampagne op de zenuwen van spelers en supporters. Als een van de weinige voetbalbonden heeft de KNVB ervoor gekozen de competitie pas te laten beginnen na de Olympische Spelen.

Commerciƫle belangen van clubs te weten de lancering van het eredivisie kanaal, KNVB en NOS lijken hier de doorslag te hebben gegeven. Aan de ene kant werd gehoopt dat Foppe met zijn mannen het ver zou schoppen en eventueel daardoor nog wat transfers van jonge spelers naar het buitenland geregeld konden worden.

Ook is het nog een keertje zo dat in de week van de JC schaal waarin Feyenoord en PSV acteren er een vriendschappelijke wedstrijd van Oranje 1 is gepland.

Met name Feyenoord, Ajax en AZ als hofleveranciers van de verschillende vertegenwoordigende elftallen worden gedupeerd. Maar ook teams als NAC en Twente zijn in Europese voorrondes redelijk kansloos door een gebrek aan wedstrijdritme. Sparta kan wellicht het meest profiteren door het optreden van hun Nigerianen in China.

Clubs die niet mee hebben gedaan aan de play-offs (zoals Feyenoord en Roda JC) hebben sinds eind mei geen serieuze wedstrijd meer gespeeld.

Feyenoord trad gisteravond aan tegen Barendrecht. Met het eerste elftal win je daar normaal gesproken met 4-0 (minimaal) maar met de 4e keeper op doel (die geen sterke indruk maakte om het zacht uit te drukken) en slechts 4 beoogde basisspelers in het veld (Vlaar,Bahia,Bruins en Landzaat) verloor Feyenoord. Voor de rest bestond de opstelling uit spelers waarvan aangegeven is dat ze weg mogen Greene, Buijs, Hofs en Biseswar. Met name D. Buijs is zo aangeslagen door zijn mislukte terugkeer dat het spelen met vuur is om het op te stellen. Handelstechnisch maar ook psychologisch is het mijns inziens niet verstandig zoals er bij Ajax en Feyenoord wordt gesproken over overbodige spelers. Op die manier wil niemand ze meer.. en de spelers zelf zijn er niet bij geholpen laat staan de club.

Het resultaat tegen Barendrecht lijkt mij geen reden tot paniek maar het legioen is het beu en is bang voor een nieuw rampseizoen in Rotterdam-Zuid. De zenuwen van het legioen lijken nu over te slaan op de selectie en dat is niet goed. Alleen goede resultaten in de eerste 4 wedstrijden lijken een nieuwe revolte te kunnen voorkomen. Sportdwaas roept alle Feyenoord supporters op het hoofd koel te houden en achter de club en de huidige spelers te blijven staan. Er is voldoende talent in de eigen jeugd en huidige selectie om mee te doen om de prijzen. De concurrentie heeft ook problemen...


www.sportdwaas.blogspot.com
www.rbmb.tk

Geen opmerkingen: