dinsdag 2 februari 2010

Niet erg dat Wanderson niet komt

Vanochtend wist ik opeens weer waarom ik niet enthousiast raakte bij het idee van een Wanderson in de spits. De naam doet me denken aan Wamberto. Een Braziliaan, aardige voetballer, zijn zoontje speelt nu in de c2 of zo in Amsterdam maar zelf was het gewoon een 13 in een dozijn voetballer.

Been zocht nog een scorende spits. Hij heeft er eentje op de bank zitten die prima bruikbaar is in een countersysteem met een versterkt middenveld en naar we mogen geloven is Castaignos (pas 17) ook een groot talent. Bijna was Bandjar de nieuwe rechtsback geworden maar door een spierscheurtje staat daar nu de Vrij. En ik moet nog zien dat iemand die jongen uit de basis speelt.

Wanderson het zou best wat kunnen zijn maar hij heeft de oefencampagne niet meegemaakt, Gotenborg speelt op de counter en ondanks al zijn aanwezige talent zou hij pas komend seizoen wat kunnen toevoegen naar mijn mening. Best kans dat hij in augustus ook nog beschikbaar is.

Beenhakker is natuurlijk teleurgesteld maar ja tot nu toe zijn de aankopen van hem en Been nog niet echt uit de verf gekomen. Dani Fernandez is na een maandje geblesserd geraakt, Ignatovich kon blijkbaar alleen ballen tegenhouden, Babovich is nog niet toe aan een basisplaats en Cissé werkt erg hard maar maakt het toegekend potentieel nog niet helemaal waar. Simpel gezegd te weinig om de komst van Wanderson te rechtvaardigen. Het had natuurlijk een ander verhaal geweest als Been de Cler en Hofland naar Allemania Aachen had laten gaan, maar dat werd weer lastig gezien het vertrek van Iggy de Serf en de ouderdom van Gio.

En dan nog iets over de loyaliteit van Don Leo. Hij hopt nu al bijna 40 jaar van het ene naar het andere baantje om regelmatig bij Ajax of Feyenoord terug te keren en dan het bijltje er opeens bij neer te gooien vermoedelijk na slippertjes in een bezemkast met koffiejuffrouwen, echtgenotes van bestuursleden of moeders van jeugdleden. Het is niet uitgesloten dat het netwerk van Beenhakkers Feyenoord nog een juweeltje oplevert maar het lijkt er toch op dat er teveel sleet zit in de ouwe blufpokeraar. Het wordt tijd dat hij begint aan zijn memoires.

Schet is inmiddels opgeroepen vanaf Excelsior. Het is een snelle behendige speler die er ook nog wel eens 1tje in schopt.

Lopen er ook niet een Technische Directeur of Financiële Directeur rond in de A1.. het zou mooi zijn.

De jeugd aan Feyenoord, Feyenoord aan de jeugd

www.sportdwaas.blogspot.com

Geen opmerkingen: