dinsdag 25 augustus 2009

Transfercaroussel draait op goede en slechte resultaten

Zo in de laatste week en let maar op de laatste dagen van augustus gaat de transfermarkt weer als een gek lopen en worden er weer vele onverstandige beslissingen genomen.

Degeen die koopt betaalt meestal teveel en de verkoper gaat het verdiende geld weer verkeerd uitgeven of lost eerder gemaakte schulden af.

Met name clubs die het seizoen slecht zijn begonnen weten bronnen aan te boren om de selecties te versterken. Beter zou meestal zijn naar eigen jeugd te kijken of het elftal ingespeeld te laten raken maar daar is men in de voetbaljungle te ongeduldig voor. En het wordt elk jaar erger.

Supporters jutten de voetbalbesturen op en maar weinigen blijken hier tegen opgewassen te zijn. Een goede verkoop gaat meestal naar salarissen van spelers die voor een koopje komen, nieuwe tribunes, hostesses en aflossing van schulden. De gemiddelde boekhouding van een BVO lijkt mij ondoorzichtig. Met de opwaardering van een parkeerplaats, supportershome of spelersselectie wordt de balans opgekrikt.

Ben ik de enige die lege plekken in de stadions zie..

Om terug te komen op de transfermarkt die over zes dagen sluit in Europa, de Nederlandse clubs kunnen zich opmaken voor nieuw kasgeld. Bij Feyenoord gaat het gedevalueerde kroonjuweeltje de Guzman dan eindelijk vertrekken. Er was de laatste jaren meer aandacht voor zijn marktwaarde dan voetbalkwaliteiten. Dat is jammer. Als hij niet vertrekt in augustus dan wordt het wel december. Maar het is ook wel zo´n jongen die bij Feyenoord op jeugdige leeftijd een kampioenschap wil meemaken.

Bij Feyenoord gaat alle cash helaas meteen op aan salarissen. In een uiterste poging kwalificatie voor CL te bereiken eind 2007 werd ook Landzaat nog voor veul te veul salaris aangetrokken bovenop de door de naar een betere baan zoekende Bert van Marwijk over de streep getrokken routiniers. De gok pakte duur uit en Feyenoord heeft veel zorgen.

Maar in Liverpool bij de FC en Everton is de competitie slecht begonnen. Net als in Zuid-Duitsland. Dit kan goed uitpakken voor de Nederlandse clubs. Financieel dan. De Guzman, Suarez, Honda, El Hamdaoui en Dembele kunnen hiervan gaan profiteren en de clubs in hun kielzog.

In het 2e echelon zijn het Leonardo, Tiendalli, Hofland (jaja), Landzaat, de Cler, Lindgren, Silva, Sno en noem ze maar op die kunnen profiteren.

Feyenoord heeft met Fer, Vlaar (als ie fit blijft werd een paar jaar geleden bij Inter gezien als opvolger Materazzi na goed jeugd EK), Wijnaldum, Biseswar, Slory en Cissé ook nogal wat zilverwerk in huis, waar dan ook nog in de jeugd Casteignettes rondloopt en bij Excelsior ook nog kapitaal ontwikkeld wordt.

Beenhakkers vindt daarom dat Gudde zijn mond moet houden over de poen. Dat komt wel goed als Feyenoord 1 goed presteert. En dat denk ik ook.

Als Feyenoord zo goed blijft gaan loopt ook Mariodonna in het oog en een club uit Italië met de naam Genoa, Lazio of AS Roma krijgt geen nee van de supporter/trainer van de Trots van Zuid.

Affelay die van de journalisten veel kritiek krijgt is ook een aanwinst voor elke club. Sportdwaas vindt dat Ibrahim het steeds beter doet.

Niet duizelig worden mensen de komende dagen en voetbalbestuurders moeten voldoende papier in de fax stoppen en hun smsberichten en email goed lezen.

Veel plezier

Geen opmerkingen: