zaterdag 19 juli 2008

Ambitie Peter Bosz kan Feyenoord ver brengen

Peter Bosz won als speler van Feyenoord 3 bekers en 1 landskampioenschap. Niet slecht.

Hij zit nou in het 3e jaar van zijn TDschap en 1 prijs is al binnen. De KNVB beker. Het is een ambitieuze jongen die Peter. In zijn tijd als speler schuwde hij het conflict met de gevestigde orde en grote namen niet.

Bij Feyenoord levert hij vooralsnog goed werk. Weliswaar is het zo dat de drive van Woerts de grootmacht uit Rotterdam Zuid ook voortreffelijk dient en dat het vertrek van de GKL openingen heeft gemaakt voor andere 'local boosters'. Toch verdient hij credits. Na dat rotseizoen 06/07 is het toch gelukt (voormalige) toppers naar de Kuip te halen. Het is zeker niet alleen zijn verdienste maar de man is niet zo eergevoelig dat hij dwars ligt of opzichtig te koop loopt met successen.

De belangrijkste blunder tot nu toe is het contracteren van Lee de Koreaan. Dat was vanaf den beginne onbegrijpelijk hoewel Gio ook zei dat ie goed was en Bert van M. vond dat er een goede kop op zat.




Met GJ Verbeek is een eigenzinnige trainer gevonden die desalniettemin openstaat voor andere meningen en toepassingen want aan alleenheersers hebben ze in de Kuip na de GKL een broertje dood. Bert van Marwijk was slechts een tussenpaus en bravo hij deed het uiteindelijk niet zo slecht.

Wat Sportdwaas overigens nog wel kwijt wil op de valreep van die prachtige 19e juli is dat Jorien van den Herik er wel voor gezorgd heeft dat Feyenoord nooit een beroep heeft moeten doen op gemeenschapsgelden. Daar kunnen andere BVO's nog een voorbeeld aan nemen.

Ik pak zo een biertje en ga rustig slapen. Met Bosz, Verbeek en de rest moeten er toch nog meer prijzen te pakken zijn...


www.sportdwaas.blogspot.com

Geen opmerkingen: